2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Hazahúzó 01:00

Mesterházy Ajka hűtlen kezeléssel vádolt vezetőjével kampányolt

2014. április 2., szerda 21:11, frissítve: csütörtök 09:40

A város hűtlen kezeléssel vádolt polgármesterével kampányolt Mesterházy Attila Ajkán. A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint Schwartz Béla munkássága tanítani való lenne. A magukat kormányváltónak nevező erők mégsem őt, hanem alpolgármesterét indítják Veszprém megye 3-as számú választókerületében.

Mesterházy Attilát Ajka szocialista polgármestere, Schwartz Béla kísérgette az elektromos kisgépeket gyártó, osztrák tulajdonú cég gyárában, majd a város főutcáján.

„Huszonegy eljárás zajlik énellenem. Huszonegy volt. Ugye, most már csak kettő. Ezt az önök oldala gerjesztette, ezt a hisztériát. Várjuk, hogy majd befejezzék az illetékes hatóságok, de azt gondolom, hogy be is fejeződik, akkor remélem, megkérdezik, hogy mi van. A huszonegyből nem lett semmi” – mondta Schwartz Béla polgármester.

Az egyik folyamatban lévő ügyben Schwartz Béla már vádlott. „Hűtlen kezelés büntette miatt indult az eljárás. Szakértőt rendelt ki az elsőfokú bíróság. Most készült el a szakértői vélemény, és az ügyet ki fogja tűzni a bíró következő tárgyalásra” – tájékoztatta a Hír TV-t Dülkné Pintér Zsuzsanna, a Veszprémi Törvényszék szóvivője.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje példaértékűnek tartja Schwartz Béla munkásságát. „Ő egy újraválasztott polgármester, még 2010-ben is megválasztották. Ez szerintem nagyon ékes bizonyítéka, hogy az ajkaiak bíznak benne, és jól irányítja ennek a városnak a dolgait. Kimondottan sikeres polgármesterünknek tartom, ezért is jöttünk ide, mert itt Ajkán sikerült olyan projekteket megvalósítani, ami jó lenne, hogy az országban általánosan is megvalósítható lenne” – fogalmazott Mesterházy Attila, a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Ajka a tapolcai választókerülethez tartozik, ahol a baloldal jelöltje Schwartz Béla helyettese, Ajka alpolgármestere, Horváth József.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!