2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyar retró 1.

Következik:

Európai Híradó 04:00

Megbuktatja a regisztrációt az Alkotmánybíróság?

2013. január 4., péntek 07:08, frissítve: péntek 11:47

Ma jelenti be döntését az Alkotmánybíróság a választási eljárásról szóló törvényről. Sajtóhírek szerint a testület visszadobja a jogszabályt. A törvény benyújtója nem kommentálta az értesülést.

Megbuktatja az Alkotmánybíróság a választási eljárásról szóló törvényt – tudta meg az Origo.hu. A portál meg nem nevezett informátorra hivatkozva azt írta: a testület tartalmilag is megvizsgálta már a jogszabályt, és a köztársasági elnök által megjelölt pontokban alkotmányellenesnek találta; emellett kimondja azt is, hogy a regisztráció bevezetése nem szükségszerű.

Az Ab állásfoglalása szerint a parlamentnek vagy bizonyítania kell a feliratkozás szükségszerűségét, vagy el kell állnia a bevezetésétől. A regisztrációt tartalmazó alkotmánymódosítást már múlt héten megszüntette az Alkotmánybíróság, formai okokra hivatkozva.

Mi lesz a sorsa?

A választási eljárásról szóló törvény egyik benyújtója, Gulyás Gergely a Hír TV Rájátszás című műsorában egyelőre nem kommentálta a hírt. Azt mondta, a frakció a határozat kihirdetése és az indoklás ismerete után hozza meg a szükséges döntéseket, így azt is, hogy mi lesz a választási regisztráció sorsa.

Az Alkotmánybíróság határozatot kell hogy hozzon a lejáró határidő miatt, ezért ezt a néhány órát érdemes megvárni és utána a frakció reagálni fog, hiszen számtalan lehetőség van – mondta a politikus.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!