2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Megbukott a drogteszten Kucsera Gábor

2015. augusztus 5., szerda 15:00, frissítve: csütörtök 08:28

Kucsera Gábor is drogozott, a világ- és Európa-bajnok kajakozó júliusban bukott meg egy doppingellenőrzésen.

A sportoló beismerte, hogy kokaint fogyasztott, a szakszövetség azonnal megfosztotta a válogatottságtól. Kucsera Gábor egyesben indult volna ezer méteren a 2 hét múlva kezdődő milánói vb-n.

Két másik kajakozóról, Dombvári Bencéről és Csipes Tamaráról tavasszal derült ki, hogy kábítószert fogyasztottak. Az ő lebukásuk óta végeztet heti rendszerességgel, szúrópróbaszerű ellenőrzéseket a válogatott versenyzőkön a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

– A tavaszi eseményeket követően fokozott vizsgálatokba kezdtünk: mint dopping, mint drogteszteket versenyeken és versenyeken kívül rendeltünk és fizettünk a Magyar Antidopping Csoporttól a válogatott versenyzők vizsgálatára. És egy ilyen vizsgálat során a második válogatón, július 18-án adott mintája alapján Kucsera Gábor szervezetében kokain nyomait találták. Ugye ez még nem jogerős, a Magyar Antidopping Csoport lefolytatja a vizsgálatát ezzel kapcsolatban, illetve megvárja a B-minta eredményét, és ez alapján fog a későbbiekről dönteni. Mivel Gábor a vétkességét ez ügyben elismerte, ezért mi a válogatottkeret-tagságát felfüggesztettük, arról pedig, hogy K-1 ezer méteren ki fog a világbajnokságon indulni, rövidesen dönteni fogunk – mondta a Hír TV-nek Csabai Edvin, a Magyar Kajak-kenu Szövetség szakmai igazgatója.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!