2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Ma dönthetnek a hazánk elleni monitoringeljárás indításáról

2013. június 25., kedd 16:49, frissítve: kedd 18:51

A Magyarország elleni megfigyelési eljárás indításáról tárgyal az Európa Tanács.

A svéd rapportőr megnyitóbeszédében azt hangoztatta: a testület csak az eljárás megindítása mellett dönthet, ellenkező esetben a tanács hitelessége és demokrácia melletti kiállása kérdőjeleződik meg.

A közgyűlés egy olyan jelentés alapján indítványozta az eljárást, amit később az egyik jelentéstevő is elfogultnak és egyoldalúnak nevezett. Az írás a többi között a negyedik alaptörvény-módosítást tartja aggályosnak.

A Fidesz szóvivője szerint az ügy egy politikai-üzleti érdekek által vezérelt rezsieljárás és nem a magyar demokráciáról szól.

„Szerintünk igazságtalan, maga az egész felvetés, és az igazságos döntés az lenne, ha semmilyen eljárás nem indulna Magyarország ellen. Úgy gondoljuk, hogy messze nem a magyar demokráciáról és a magyar alaptörvényről szól, ha valaki egyébként a magyar demokratikus alapok semmibevételét szeretné vizsgálni, ezen szeretne aggódni, akkor felhívom a figyelmét, hogy ma Magyarországon ugyanazok alkudoznak egymással, akik már egyszer összefogtak az alvilággal azért, hogy a 2010-es választásokat elcsalják” – mondta Zsigó Róbert.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!