2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Lázár elbocsátásokat vetített előre

2015. október 1., csütörtök 15:41, frissítve: csütörtök 18:19

Elbocsátásokkal jár majd az állami bürokráciacsökkentés – a többi között –, erről beszélt egy budapesti gazdasági fórumon a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János szerint a kormánynak a következő fél évben érdemi döntéseket kell hoznia.

„Úgy látom, hogy a magyar állam mindent megtesz annak érdekében, hogy a gazdasági fejlődést megnehezítse, és a gazdasági növekedés elé bürokratikus eszközökkel gátat szabjon. Ha ebben a kérdésben nem lesz radikális változás a következő  fél évben, akkor ebben a ciklusban már nem lesz radikális változás. Tehát erre van 3-6 hónapja a kormánynak, hogy a bürokráciacsökkentésről döntsön, és ez két dolgot jelent. Jelenti a bürokrácia méretének lecsökkentését, és jelenti a bürokráciából élők számának lecsökkentését” – fejtette ki Lázár János.

A politikus egyben bírálta a nemzetgazdasági tárca eljárását a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakítása ügyében. Szerinte ugyanis az NGM sokkal inkább az elnöki pozíció körüli dolgokkal volt elfoglalva ahelyett, hogy a bürokrácia csökkentésével foglalkozott volna.

Nem tudja, hány embert kell elbocsátani

Később, már a délutáni kormányinfón Lázár János megerősítette azt is, hogy felszámolják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal regionális igazgatóságait, szerinte ugyanis a rendszer nem működött megfelelően. A politikus azt nem tudta megmondani, hogy ez pontosan hány ember elbocsátásával jár majd.

A kormányinfón beszélt a kancelláriaminiszter arról is, hogy várhatóan egykulcsos lesz az élelmiszerlánc-felügyeleti díj, illetve a dohányipari különadó is, mivel Brüsszel a progresszív, árbevétel-arányos közterhet kifogásolja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!