2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Kompbaleset: nem a kapitány vezetett

2014. április 18., péntek 10:10, frissítve: péntek 15:30

Nem volt a kormánynál az elsüllyedt dél-koreai komp kapitánya a baleset idején – közölték a dél-koreai hatóságok. A nyomozók szerint a hajót a harmadtiszt vezette. A balesetnek 28 halálos áldozata van, 270 utas pedig vélhetően a hajón rekedt. Azt nem tudni, hogy vannak-e túlélők. A búvárok azon dolgoznak, hogy bejussanak a hajótestbe.

Gyertyás virrasztást tartottak az egyik Szöul melletti iskola diákjai a kompbaleset áldozataiért. A hajón rekedt több száz utas között sok a középiskolás. A komp a Koreai-félsziget délkeleti partjainál borult fel, egyelőre ismeretlen okból, majd két óra alatt elsüllyedt. Szakértők szerint a hajó vagy zátonyra futhatott, vagy túl hirtelen fordult.

A hatóságok a kapitány felelősségét vizsgálják, aki a hírek szerint nem volt a kormánynál, amikor a baleset történt. „A kapitány helyett a harmadtiszt vezette a hajót, amikor a baleset történt” – közölte a nyomozást felügyelő ügyész. A nyomozók azokat a beszámolókat is elemzik, amelyek szerint a kapitány a hajó kiürítése helyett arra kérte az utasokat, hogy vegyenek mentőmellényt és maradjanak, ahol vannak.

A búvárcsapatok közben folyamatosan azon dolgoznak, hogy elérjék a hajón rekedt utasokat, de a mentést megnehezítik a rossz időjárási körülmények. Azt nem tudni, hogy vannak-e túlélők, de feltételezik, hogy igen, ezért levegőt pumpálnak a hajótestbe.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!