2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 15:00

Kihelyezett frakcióülést tart a Fidesz–KDNP

, ,

2015. február 4., szerda 17:08, frissítve: csütörtök 11:28

Kilenc évre nőhet az általános iskolai képzés ideje jövő szeptembertől, ha a Fidesz és a KDNP mezőkövesdi kihelyezett frakcióülésén támogatják a képviselők a javaslatot.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a szerdán kezdődő kétnapos tanácskozás előtt azt mondta: szó lesz az egészségügy átalakításáról is. A képviselőcsoportok a rákos megbetegedések szűrésére több tízmilliárddal többet költenének, és új kórházak építését is szükségesnek tartják. Az ülésen tárgyalnak a bevándorlás kérdéséről, de döntenek arról is, hogy mikor és milyen formában induljon el az állami közműszolgáltató.

Megnézik, hogy változtatni kell-e

Rogán Antal beszélt arról is, hogy áttekintik: a banki elszámoltatásnál szükség van-e még jogszabály-változtatásokra. A Fidesz frakcióvezetője azt sem zárta ki, hogy májustól csökkenhetnek majd a devizában eladósodott autóhitelesek törlesztőrészletei is.

„A bankok elszámoltatása az értelemszerűen a gépjárműhitelekre is vonatkozik. A forintosítás nem, de a banki elszámoltatás az igen, ezért én azt gondolom, hogy májusban azokat a devizahiteleseket, akik autóra vettek fel hitelt, szintén könnyebbség érheti, hiszen az ő tőketartozásuk és kamatuk is csökkenni fog” – mondta a politikus.

Mint a helyszínről délután 5 óra után a Hír Televízió tudósítója elmondta, Rogán Antal arról is beszélt, hogy sürgősnek tartja, hogy tárgyaljanak a bevándorlás visszaszorításának ügyéről. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője az elmúlt időszak adatait hozta fel példának. Januárban 14 ezerre volt tehető azoknak a menekülteknek a száma, akik beléptek az országba, és mint Rogán fogalmazott ez riasztó lehet, hiszen így 2015 végére a számuk az akár 100 ezret is elérheti.

Honnan pótolják?

A reklámadóval kapcsolatban kifejtette, a mostani kihelyezett ülésen nem tartja valószínűnek, hogy döntés születik: sem a sávosságról, sem annak eltörlésről. Úgy vélte, azt is át kell gondolni, hogy ha csökkentik a reklámadót, a költségvetésből kieső részt honnan tudják majd pótolni.

Csütörtökön szakpolitikai vitákkal folytatják, amit a miniszteri tájékoztatók követnek, ezt követően a szakmai kabinet vitázik, pénteken délben pedig az újságírókat tájékoztatja Rogán Antal a Fidesz, és Harrach Péter a KDNP részéről.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!