2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kétszáz vendég rekedt a Mészáros érdekeltségébe tartozó hotelben

2017. április 21., péntek 10:16, frissítve: péntek 13:36

Még mindig nem tudtak hazamenni a havazás miatt a Galyatetőn ragadt szállodavendégek. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels szerint egyelőre nem fizettetik ki a pluszéjszakákat. A katasztrófavédelem és a hotel vezetése azt ígérte, hogy ma már járható lesz a szállodához vezető út, így mindenki haza tud menni.

A Hunguest-szállodalánc galyatetői hotelében kétszáz vendég ragadt a hó miatt.

„Két éjszakára érkeztünk. Úgy volt, hogy szerda reggel indulunk haza, de szerda reggel leesett ez az 50-60 centiméteres hó, és nem engedtek hazaindulni a szállodából” – fogalmazott a Hír TV-nek az egyik vendég.

A hó súlya alatt leszakadt faágak miatt az áramellátás is megszűnt a hotelben. A villamos energiát aggregátor szolgáltatja. A vízellátás is akadozott, ezért a személyzet zacskós vizet osztott a vendégeknek.

„Nem volt hideg, gondoskodtak arról, hogy a gyerekek megfelelő ellátásban részesüljenek, animátorokkal foglalkoztatták őket. Nem éreztek a vendégek semmi olyat, hogy akár éheztek volna, akár fáztak volna. Pluszebédet is nyújtottak számukra” – számolt be egy másik vendég.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels egyik vezetője a Hír TV-nek azt mondta: egyelőre nem számítanak fel pluszköltséget az ellátásért a szállodában rekedt vendégeknek.

„Aki nálunk száll meg, azért mi vagyunk a felelősek. És lehetőség szerint megtettünk mindent az adott körülmények között. Hogy amennyire lehet, a kényelmetlenség mellett jól érezhessék magukat. Hogy pontosan ki kinek fog tartozni, ez a jövő zenéje. Jelen pillanatban a kollégáim nem számítottak fel többletköltséget” – közölte Szatmári Szabolcs műszaki és fejlesztési vezérigazgató-helyettes.

A Mátrában több település még péntek reggel is megközelíthetetlen volt.

Nem a hóval volt a gond elsősorban

A fákon megtapadt hó és a szél miatt életveszélyes volt az út – ezzel magyarázta a katasztrófavédelem vezetője, hogy miért nem sikerült két nap alatt kimenekíteni a Galyatetőn rekedt szállodavendégeket. Góra Zoltán szerint a hó eltakarítása önmagában még nem idézett volna elő ilyen helyzetet.

„Nem elsősorban a hó, hanem a fákra tapadó hó miatt útra dőlt fák miatt nem lehetett lehozni, tehát életveszélyes volt ez az útszakasz. Tehát nem lehetett tudni, hogy ugye mikor fog kidőlni. De nemcsak a tapadó hó, hanem ami még nehezítette az időjárási helyzetet, hogy nagyon erős széllökések is voltak a területen. Tehát nem voltak meg a feltételek, hogy a szállodában lévőket biztonsággal le tudjuk hozni” – fogalmazott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője.

Bejelentkezés 12 órakor:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!