2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Két diák is megfertőződött TBC-vel

2015. július 20., hétfő 15:17, frissítve: hétfő 19:04

Két diák is megfertőződött TBC-vel a Szegedi Tudományegyetemen. Családjukat és közelebbi ismerőseiket is szűrésre hívták.

Egyelőre nem tudni mitől fertőződtek meg – mondta a Hír TV-nek Martinek Tamás, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese. Hozzátette: levélben szólították fel azokat, akik kapcsolatba léptek a két fertőzöttel, hogy szűrésre fáradjanak el a Csongrád megyei Tüdőgondozó Intézetbe. Információink szerint ilyen értesítést mintegy 50-en kaptak. A rektorhelyettes elmondta azt is, hogy jelenleg nincs pánikhangulat az egyetemen.

– Megindulnak a megelőző lépések abba az irányba, hogy megelőzzék a TBC-fertőzés továbbterjedését. Ennek a legfontosabb eleme a kontaktszűrés. És ebben nyújtott az SZTE segítséget a Csongrád megyei Tüdőgondozó Intézet számára. Adatokkal, illetve az értesítési csatornáik felhasználásával. A szakértőink úgy gondolják, hogy ezekkel a megelőző lépésekkel, ismerve a fertőzés természetét a továbbterjedés esélye gyakorlatilag nulla – fejtette ki Martinek Tamás.

A Hír TV információi szerint egy lány és fiú fertőződött meg, akik különböző szakra jártak és nem is ismerték egymást. A Csongrád megyei ÁNTSZ vezetője elmondta, ennek a fertőzésnek a lappangási ideje 6 hónap.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!