2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Juhász Péter nevét megint összekapcsolták a kendermaggal

2014. szeptember 12., péntek 21:00, frissítve: péntek 07:11

Tagadja az Együtt–PM-es Juhász Péter, hogy még mindig üzletel a kendermagot terjesztő osztrák vállalkozóval. Korábban közös üzletük volt, az V. kerület polgármesterjelöltjének pedig a belvárosban volt hasonló boltja – ezt korábban Célpont című műsorunk is bemutatta. A bécsi testvérüzletből ma is lehet cannabist rendelni, és útmutatót is adnak a termesztéshez.

Digitális mérleg, szagtalanítóberendezés, fólia és fűszernövények. A Hír TV Célpont című műsora már 2007 tavaszán beszámolt róla, hogy Juhász Péter nemcsak propagálja, árulja is a beltéri növénytermesztéshez szükséges eszközöket. „A digitális mérleg szüretnél nagyon praktikus, barátaim akkor szokták használni – mi is árulunk oregánót meg zellert meg fűszernövényeket, ha ennek a konkrét adagolását szeretnénk lemérni” – mondta Juhász Péter, a Kendermag Egyesület alelnöke 2007 áprilisában.

A Kendermag Egyesület akkori alelnökének Budapest belvárosában volt boltja, az árut Hollandiából szerezte be. Fűmagot nem lehetett kapni – aki pedig mást akart venni, ott jártunkkor nem szolgálták ki. A fűszerek mellett Juhász más növényekkel is foglalkozott.

A házkutatáson a rendőrség azonban fél gramm marihuánát is talált. Az Együtt–PM polgármesterjelöltje 2005-ben még egy osztrák férfival közösen vágott bele az üzletbe. A bécsi cégben tag volt Juhász Péter, ez a vállalkozás biztosította a budapesti üzlethez tartozó webshopot és biztosítja ma is a kendermagok beszerzését. A politikus akkori üzlettársának oldaláról azóta is lehet cannabist, termesztési útmutatót és különböző eszközöket rendelni. Ausztriában a növény otthoni termesztését nem büntetik, Magyarországon viszont igen. Ezért ide – állításuk szerint – diszkrét csomagban küldik a magokat. Az oldalon található telefonszámon vevőjelöltként érdeklődtünk a lehetőségekről. „Vannak vevőink Magyarországon, küldünk magokat Magyarországra. Tartjuk magunkat a törvényekhez, az EU-n belül szállítunk ki küldeményeket. EU-polgárként jogod van arra, hogy azt, ami az EU-ban kapható, tőlünk is megrendelheted. De fel kell hívnunk a figyelmedet arra, hogy a tőlünk rendelt termékeket ne használd olyan dolgokra, ami Magyarországon törvényellenes. Tehát megrendelheted ezeket a termékeket, és ezeket meg is kapod” – mondták el a Bushdoctor.hu ügyfélszolgálatánál.


Juhász Péter azt állítja: már nincs köze a céghez és egykori üzlettársához sem. „Ha valaki lámpát akar venni, beüti az interneten, hogy lámpa, bárhol bármikor meg tudja venni, és ne játsszuk el, hogy én bármilyen módon elősegíteném a fogyasztást Magyarországon. Nem árultam semmi olyat, ami fogyasztásra alkalmas, semmiféle illegális tevékenység nem folyt ezen cégen belül.”

Drogügyeiről a politikus nemrég az aktivistáknak szánt felkészítő dokumentumban vallott. Ebben azt írta: egyszer kapott pénzbüntetést marihuána birtoklásáért, még főiskolai hallgatóként. Egy korábbi interjúban azonban azt is bevallotta: hogy többször Hollandiából hozott kábítószert, mert ott olcsóbb volt. A felkészítőanyagban a polgármesterjelölt hangsúlyozza: szerinte nem az alkalmi droghasználó gimnazisták jelentik a legnagyobb veszélyt a társadalomra, hanem az olyan intézkedések, amelyek bűnözővé teszik őket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!