2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:00

Ítéletidő: törmelék végzett a taxisofőrrel

,

2014. február 15., szombat 17:34, frissítve: hétfő 07:32

Anglia déli részén két halottja van az ítéletidőnek és az áradásoknak, már Londonban is volt áldozat. Kelet-Angliában 30 embert mentettek ki egy tengerparti vendéglőből, amelynek ablakait betörték a hullámok. 150 ezer háztartásban nincs áram a leszakadt vezetékek miatt. David Cameron azt kérte az energiaszolgáltatóktól, hogy adjanak kedvezményt az árvíz sújtotta területek lakosságának.

London belvárosában az egyik taxi sofőrje volt a brit ítéletidő egyik újabb áldozata. A háztetőről fújta le a téglákat a szél, amelyek az autójára estek. Vidéken néhol 140-150 kilométeres óránkénti sebességű szélviharok vannak.

Egyetlen éjszaka 500 kidőlt fához riasztották a hatóságokat, 150 ezer család otthonában ment el az áram. A szél mellett az árvizek okoznak gondot. A gátépítésbe a trónörökös Vilmos és Harry herceg is bekapcsolódott. Az ítéletidő december óta tart, azóta 5800 ezer házat öntött el a víz. 16 településen most is a legmagasabb szintű készültség van.

A másfél hónapja tartó árvíz már politikai ügy lett. Egy korábbi törvénymódosítás miatt állami finanszírozás csak akkor jár árvízvédelmi beruházásra, ha minden elköltött 1 fontból 8 font haszon származik. Ezt a feltételt sok település nem tudja teljesíteni, ezért a gátakat sem fejlesztik. David Cameron miniszterelnök a szabályozás megváltoztatását ígérte. Emellett az energiacégeket is felszólította, hogy adjanak rendkívüli kedvezményt az árvízi területeken élő fogyasztóknak.

Az Egyesült Államokban a szárazság okoz gondot. Bővebben>>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!