2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Húsbotrány: Romániába vezetnek a szálak

2013. február 10., vasárnap 07:28, frissítve: kedd 07:29

Román vágóhíd okozta az európai méretű élelmiszer-hamisítást. Nagy-Britanniában minden marhahúskészítményt bevizsgáltat a kormány. Már Svédországban is felbukkant a lóhúst tartalmazó fagyasztott tészta.

Minden marhahúskészítményt bevizsgáltat a brit kormány, miután kiderült, hogy a Tesco és az Aldi is árult lóhússal kevert terméket. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy fogyasztóvédelmi és nem közegészségügyi intézkedésről van szó.

– Amint mondtam, nincs okunk azt hinni, hogy bármely jelenleg kapható fagyasztott hús káros az egészségre, és úgy vélem, nagyon fontos ezt leszögezni. Ez nem a biztonságról szól, hanem az élelmiszer-címkézésről, a helyes kereskedésről, a helyes információkról és őszintén arról, hogy a vásárlókat átverik, és ezért mérgesek az emberek – jelentette ki David Cameron.


A mélyhűtött termékeket gyártó és forgalmazó svéd Findus egy hete tudta, hogy a marhalasagne jórészt lóhúsból készült, de a hatóságokat nem értesítette a cég. Az alapanyag egy román húsüzemből származott, amely ellen a Findus pert fontolgat. A brit kormány az áruházláncok felelősségét firtatja, de a Scotland Yard addig nem indít nyomozást, míg be nem bizonyosodik, hogy bűncselekmény történt.

A lóhúst tartalmazó mélyhűtött tésztából a svéd üzletekbe is jutott, a Findus több terméket ki is vont a forgalomból.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!