2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Hoffmann Rózsa: Minden gyerek asztalán ott lesznek a tankönyvek

2013. augusztus 29., csütörtök 19:35, frissítve: szombat 09:43

Nincs fennakadás a tankönyvellátásban, minden diák idejében meg fogja kapni a névre szóló tankönyvcsomagját – jelentette ki Hoffmann Rózsa a Tolna megyei tanévnyitó konferencián Szekszárdon. A köznevelésért felelős államtitkár szerint a most kezdődő tanévben számtalan olyan újdonság lesz, amely a három éve kezdődött reform következménye.

Az új tanév elé nagy várakozással tekintenek a tanárok, hiszen a 2010-ben kezdődött köznevelési átalakítás sok elemét most vezetik be. „A 2013–14-es tanév mind a diákok, mind a pedagógusok számára sok változást hoz. Nagyok az elvárások, mindenki szeretné, hogy az új rendszer kiszámíthatóbb legyen, mint a korábbi rendszer, és reméljük, hogy ez meg is fog valósulni” – mondta a szekszárdi tankerületi vezető.

A nemrég elfogadott köznevelési törvény módosítás megteremtette a feltételeit a pedagógus-életpályamodell bevezetésének. A szakállamtitkár szerint ennek köszönhetően mintegy 160 ezer pedagógusnak jelentősen nő a bére, minden érintett öt számjegyű emelkedésre számíthat. Hoffmann Rózsa határozottan cáfolta, hogy gondok lennének a tankönyvellátással. „98-99 százalékos már a tankönyveknek a kiszállítása. Idejövet is rákérdeztem egy-két olyan településre, ahonnan olyan hír jött, hogy még nem érkezett meg a tankönyv. Mai és a holnapi napon kiszállítják. Ezért azt az ígéretünket, úgy tűnik, ha csak valami természeti csapás nem jön közbe, teljesíteni tudjuk maradéktalanul, hogy az első tanítási napon minden gyerek asztalán ott lesz a névre szóló tankönyvcsomag” – jelentette ki a köznevelési államtitkár.


Az idei tanévtől kezdve indul a szaktanácsadói tantárgygondozó rendszer, ami az idősebb és a fiatalabb tanárok rendszeres szakmai megbeszélését jelenti. Újdonság lesz a tanfelügyelet, mely külső szakmai felügyeletet lát el az oktatási intézményekben, valamint a pedagógusok minősítési rendszere is. Most indul a civil erkölcs, illetve a hit- és erkölcstan oktatása. Ezeket a tárgyakat nagyjából fele-fele arányban választották a diákok.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!