2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Halálkamion: a vádlottak meghallgatásával folytatódik a per

2017. június 21., szerda 16:53, frissítve: szerda 17:49

A vádlottak meghallgatásával folytatódik holnap a halálkamionügy a Kecskeméti Törvényszéken.

A 71 ember halálát okozó bűnszervezet tagjait embercsempészés és más bűncselekményekkel vádolják.

A vádirat ismertetése előtt az elsőrendű vádlott jelezte, hogy nem érti a kirendelt tolmácsot, ezért szeretné, hogy a nyomozás során dolgozó szakember fordítson a per ideje alatt is, de a bíró ezt elutasította.

A banda 2015 februárja és augusztusa között 31-szer szervezett fuvarokat, de a 2015. augusztusi eset előtt nem halt meg senki. Akkor az egyik hűtőkamionban 71 migráns, köztük 4 gyermek fulladt meg, a holttesteket egy nappal később találták meg a magyar–osztrák határ közelében.

„Az elsőrendű vádlott bűntársaival együttműködve Budapesten is toborzott olyan illegális migránsokat, akik anyagi ellenszolgáltatásért Németországba, illetve Ausztriába akartak eljutni. Szükség esetén az elsőrendű vádlott a szerb–magyar határ térségében vagy Budapesten közreműködött a migránsoknak a szállítójárművekbe való beszállításáról is úgy, hogy a migránsokat elvezette és beszállította a járművekbe, illetve a beszállítási hely közelében figyelte a rendőri jelenlétet” – közölte Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség ügyésze.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!