2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Habony fontosabb ember, mint az EP-elnök?

2016. február 19., péntek 16:33, frissítve: péntek 16:35

Habony Árpád ingyen is megkaphatta lagzijára a Szépművészeti Múzeumot, a szocialistáknak viszont tavaly pénzért sem adta bérbe az intézményt a főigazgató. A botrány után Baán László fegyelmit kapott az emberi erőforrások miniszterétől, de tovább ápolja jó viszonyát Habony Árpáddal: a napokban egy kiállításmegnyitón is együtt vettek részt, amelyen egyebek közt Andy Vajna kormánybiztos feleségének legújabb gyémántékszer-kollekcióját is megcsodálhatták.

„A svéd miniszterelnök, az Európai Parlament elnöke, több európai biztos méltán vihette volna Európába a Szépművészeti Múzeumnak a patináját, a tradícióját és az értékeit” – fogalmazott sajtótájékoztatóján Tóbiás József, az MSZP elnöke.

Nem vitték. A szocialisták tavaly szerveztek volna konferenciát a Szépművészeti Múzeumban európai szinten is ismert külföldi politikusokkal. Hiába, Baán László pénzért sem adta nekik bérbe az intézményt.

A miniszterelnök bizalmasaként számon tartott Habony Árpád viszont az esküvőjét is ott tarthatta még 2007-ben. Ráadásul ingyen kapta meg a lagzira.

„Gyakran vannak olyan események, amelyeken a meghívotti kör a fontos. Nem kérünk térítést, és természetesen nem állunk semmilyen költséget. Nekünk készpénzkiadásunk, de bevételünk sincsen amikor a meghívotti kör a fontos, tehát olyan támogatást jelenthetnek az intézmény körül, amely hosszú távon az intézmény érdekeit szolgálja” – érvelt Baán László a napokban.

A korrupció melegágyának nevezte a Jobbik Habony Árpád munkálkodását. „Ez a hatalmi arroganciának szintén olyan megnyilvánulása, amely elképesztő. Az elmúlt huszonöt év kormányai teremtettek olyan 20. századi politikai kultúrát, amelyben az oligarchák azt gondolják, hogy bármit megtehetnek, míg az átlag magyar embereknek az életminősége egyre rosszabbodik” – fejtette ki Dúró Dóra országgyűlési képviselő.

Az LMP szerint a kormánynak tisztáznia kellene Habony Árpád szerepét. „Megdöbbentő újabb és újabb dolgok derülnek ki Habony Árpádról. Még mindig nem tudjuk, hogy ő kicsoda, és milyen viszonyban áll a kormánnyal. Ideje lenne a kormánynak most már tisztáznia, hogy milyen szerződésben áll Habony úrral, aki különböző helyeken jelenik meg” – fogalmazott Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes.

Baán László a történtek után fegyelmit kapott az emberi erőforrások miniszterétől. A Szépművészeti Múzeum vezetője azért továbbra is tartja jó kapcsolatát Habony Árpáddal. A Hvg.hu információi szerint a napokban egy luxushotelben szórakozott együtt vele Habony huszonéves festőművész hölgy ismerősének kiállításmegnyitóján. Egyébként itt mutatták be Andy Vajna filmügyi kormánybiztos feleségének új gyémántékszer-kollekcióját is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!