2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Hétfőn kerülhet előzetesbe a győri tragédia okozója

2013. szeptember 8., vasárnap 15:05, frissítve: hétfő 08:18

Virrasztással emlékeztek Győrben és Pécsett a győri kosárlabdacsapatot ért baleset áldozataira. A karambolt egy személyautó sofőrje okozta, a rendőrség hétfőn kezdeményezi a 69 éves férfi előzetes letartóztatását.

A rendőrség hétfőn kezdeményezi annak a 69 éves férfinak az előzetes letartóztatását, akit a győri női kosárlabdacsapatot ért balesetet okozta. A szerencsétlenségben a klubigazgató és a vezetőedző halt meg, több játékos pedig súlyosan megsérült. Az áldozatokra Győrben és Pécsett gyertyagyújtással emlékeztek, a vezetőedző ugyanis a baranyai városból érkezett a kisalföldi klubhoz.

Egész éjszaka virrasztottak a Győri Egyetemi Csarnoknál a buszbalesetben elhunyt két szakvezetőért. A bejáratnál helyezték el Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző fényképét. Itt gyújtottak gyertyákat az utánpótlás csapat tagja, sportvezetők, szurkolók. A pécsi sportcsarnoknál is megemlékeztek az ismerősök, barátok. Füzy Ákos segéd majd vezetőedzőként 15 évet dolgozott Pécsett, 2010-ben távozott Győrbe. A város sportegyesületei gyászolnak.

A balesetben az összes játékos megsérült. Egyikük sincs életveszélyes állapotban. Törésekkel, gerincsérülésekkel, zúzódásokkal ápolják őket. Füzi András elnök szerint az együttes ennek ellenére indul a bajnokságban. „Muszáj ott lennünk, mert minket több dolog is kötelez, nem csak ez elmentek megbecsülése miatt, hanem azért is, mert a győri klub mögött olyan utánpótlás áll, több mint 300 gyerekkel, akiknek biztosítanunk kell, hogy legyen élvonalbeli kosárlabda, legyenek példaképek” – közölte Fűzy András.

A baleset egy 69 éves férfi okozta , őt már a kórházban őrizetbe vette a rendőrség. „A Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset bűntette miatt a gépjármű vezetőjét szombati napon őrizetbe vett és ki is hallgatta. A rendőrség a hétfői napon indítványozza a baleset okozójának előzetes letartóztatását” – közölte Tóth Gabriella szóvivő.

A rendőrség azt is megállapította, hogy a Lada sofőrje a baleset előtt nem fogyasztott alkoholt.

Minisztériumi részvét

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben fejezte ki megrendülését és részvétét a balesetben elhunyt áldozatok hozzátartozóinak. A tárca azt írta: Tapodi Péter és Fűzy Ákos hosszú évek óta népszerűsítették a kosárlabdázást, és fáradhatatlanul tevékenykedtek a sportág és csapatuk sikeréért. A minisztérium kiemelte: halálukkal pótolhatatlan veszteség érte a magyar kosárlabdázást. Borkai Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke pedig a győri és a magyar sport tragédiájának nevezte a tegnapi balesetet.

Pécsett is megemlékeztek

A pécsi sportcsarnoknál is megemlékeztek tegnap este ismerősök, barátok és szurkolók Fűzy Ákosról, aki halálos közúti balesetet szenvedett Kapuvár és Vitnyéd között. A lépcsőre gyertyákat, mécseseket és rózsákat tettek. Füzy Ákos segéd majd vezetőedzőként 15 évet dolgozott Pécsett, 2010-ben távozott Győrbe. A tragédia miatt a PEAC Pécs csapata nem játssza le vasárnapra tervezett edzőmeccsét

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!