2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Csörte 20:20

Gyanús ügyletek a PM-es képviselő körül

2014. május 22., csütörtök 11:08, frissítve: csütörtök 17:14

Százmillióktól szabadult meg az elmúlt években a Párbeszéd Magyarországért fővárosi képviselője, Sipos Péter – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a XII. kerületi politikus egy adóvizsgálat miatt íratta át gyermekei nevére vagyonát, Sipos ugyanis gyanús ingatlanügyletekbe keveredett. A Magyar Nemzet úgy tudja, a politikus még a 2000-es évek elején több telket is vásárolt üzlettársaival Biatorbágyon. A telkeket az önkormányzat később belterületté minősítette, így értékük többszörösükre emelkedett. Ezért Sipos később óriási haszonnal tudta azokat eladni, bevétele után ugyanakkor valószínűleg nem fizetett adót.

Korábban az Index írt arról, hogy Sipos januárban leadott vagyonnyilatkozatában már nem szerepelt az a csaknem kétszázmillió forintnyi vagyon, amelynek – korábbi bevallásai szerint – ő volt a tulajdonosa. A politikus a hírportálnak akkor azt állította, hogy azért íratta a gyermekeire minden vagyonát, mert már öreg.

Juhász Péter lemondatná Sipost

Az Együtt–PM Szövetség társelnöke lemondatná Sipos Pétert, amennyiben beigazolódnak az adótartozásáról szóló vádak. Juhász Péter hozzátette, nem ismeri a XII. kerületi képviselőt, de úgy gondolja, ha valóban van adóhátraléka a PM-es fővárosi politikusnak, akkor azt ki kell fizetnie.

– Nem tudom a konkrét ügyet, nem ismerem Sipos Pétert és nem tudom, mi áll amögött, ha valaki politikusként nem megfelelően bánik a közvagyonnal, vagy a saját adózását nem megfelelően teszi, annak nyilvánvalóan le kell vonnia a megfelelő következtetéseket, konzekvenciákat, és adott esetben le is kell mondania – mondta Juhász Péter.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!