2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Elsodort egy kisfiút – rátámadt a rokonság

,

2014. október 7., kedd 15:30, frissítve: szerda 12:11

Két embert hallgatott ki a rendőrség a felsőzsolcai lincselés kísérlete miatt. Hétfőn a borsodi faluban egy kocsi elsodort egy kétéves gyereket, aki könnyebben sérült. A kisfiú rokonai rátámadtak az autóban ülő két fiatalemberre, egyiküket megsebesítették. A sofőr és társa végül elmenekült, azóta fokozott a rendőri jelenlét a településen.

Rendőrök a Borsod megyei Felsőzsolca egyik utcájában. Itt történt a baleset. A környéken élők azt mondják: a kétéves kisfiú az úttesten játszott, amikor egy autó elsodorta. A szemtanúk szerint a gyerek azonnal felugrott és elfutott. A hozzátartozók ennek ellenére megtámadták az autóban ülő fiatalokat. Az egyik utast megpróbálták kirángatni, még a kocsi tetejére is felmásztak. A fiataloknak sikerült az autóval elmenekülni. Ők a szomszéd utcában laknak.

Egy asszony elmesélte, mit látott, de azt kérte, ne mutassuk az arcát. „Hazajöttek a gyerekek, kiszálltak a kocsiból, az egyik gyereknek vérzett a nyaka. Huszonkét éves gyerekekről van szó, vérzett a nyaka, őt elláttam, leragasztottam, hogy ne folyjon a vére a ruhájára.” A kétéves kisfiú hozzátartozói a fiatalok lakásáig követték a kocsit, fenyegetőztek és meg akarták verni a fiúkat. „Rögtön a baleset után ide jöttek, előbb jött a biciklis cigány ember, az ütötte volna a gyerekeket, utána meg jött egy szürke kocsi erről, hát, gondolom, onnan jött a sorról, és akkor kihajolt, és kikiabálta, hogy az éjszaka megdögöltök.”

Azóta itt is rendőrök állnak. Védik a lakókat. Ott jártunkkor csak a sofőr nagymamája volt otthon, de ő sem akart nyilatkozni, ahogy a környéken élők sem. Azt mondják: félnek.


Az ehhez hasonló fenyegetések gyakoriak a környéken. A baleset az utcában lakók szerint a nyolc évvel ezelőtti olaszliszkai lincselésre hasonlít, amikor egy pedagógust kirángattak a kocsijából, majd agyonverték azért, mert elsodort egy kislányt. A felsőzsolcaiak szerint most is csak a szerencsének köszönhető, hogy nem lett tragikus vége a balesetnek.

A kétéves kisfiú horzsolásos sérüléseket szerzett. A kórházban ellátták, és már este hazaengedték. Kerestük a rendőrséget is, de nem nyilatkoztak, kérdésünkre levélben annyit válaszoltak, hogy garázdaság miatt indítottak büntetőeljárást. Eddig a nyomozók két helyi férfit hallgattak ki.

Forrás: GyógyHír

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!