2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Előre hozott választások? – több téma is szóba kerül

2016. február 10., szerda 15:40, frissítve: hétfő 08:31

Este nyolc után kezdődik a tanácskozás a Fidesz Lillafüredre kihelyezett frakcióülésén, tájékoztatott Kósa Lajos, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

A háromnapos esemény Orbán Viktor értékelőjével kezdődik, központi témája az egészségügy, az oktatás, a migráció, valamint az azzal kapcsolatos biztonsági helyzet lesz. Így szóba kerül a majd a tervezett hatodik alkotmánymódosítás, mint ismeretes, ehhez nincsen meg a kormány kétharmados többsége, az ellenzéki pártok kivétel nélkül elzárkóztak a felvetéstől.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy alkotmánymódosító javaslattal önálló tényállássá kívánnák tenni az Alaptörvényben a terrorveszélyhelyzetet.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár nemrég cáfota azokat az ellenzéki véleményeket, amelyek szerint előre hozott választásokat is bevállalna a kormány.

Téma lehet a frakcióülésen még a lázári bürokráciacsökkentés is.

Pápa Levente az Együtt politikusa is sajtótájékoztatót tartott, a kormány oktatási és egészségügyi programját osztályozta: elégtelent adott neki. Azt mondta, „ne a haverok zsebét tömje a kormány, hanem a magyar emberek érdekében kormányozzon”.

Sokan felszólalnak

Kósa Lajos tájékoztatása szerint valamivel este 8 óra után kezdenek tanácskozni a kihelyezett frakcióülésen résztvevő politikusok. Mint mondta, felszólal majd Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter, Ónodi- Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár, valamint Palkovics László oktatási államtitkár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!