2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Elkészült a határzár első szakasza, mégis özönlenek a migránsok

,

2015. augusztus 30., vasárnap 16:14, frissítve: vasárnap 19:09

Elkészült a műszaki határzár első szakasza. A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt emeli ki, hogy két nappal a határidő előtt végeztek. Közben több mint háromezer határsértőt fogtak el a rendőrök az elmúlt 24 órában.

A drótakadállyal párhuzamosan a szerb–magyar határszakaszon július közepe óta építik az ideiglenes biztonsági határzárat is. Az Országgyűlés július 6-án módosította az államhatárról szóló törvényt a határzárral kapcsolatban, közérdekű használati jogot adva a magyar államnak a schengeni külső határokon a határvonaltól számított tízméteres sávon belül. A 175 kilométer hosszú kerítés körülbelül 10 milliárd forintba kerül.

Kelebiánál jelenleg a cölöpverő géppel dolgoznak mind a honvédség, mind pedig a büntetés-végrehajtás munkásai. A másfél méteres gyodától mintegy fél méterre húzzák fel a négy méter magas kerítést. A cölöpverő géppel naponta 500 méteres szakasszal tudnak végezni – nyilatkozta 16 órakor a Hír Televízió helyszíni tudósítója.


Röszkénél szombat este ismét kisebb demonstráció volt. Mivel az ideiglenes gyűjtőpontnál feltorlódott a tömeg, a rendőrök már a kerítésnél, a vasúti pálya mentén megpróbáltak átmenetileg feltartóztatni 100-150 embert. A migránsok azonban nem engedelmeskedtek, ezért a rendőrök inkább továbbengedték őket.

Közben hiába áll a drótakadály, országszerte több mint 3 ezer határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában. A legtöbb menekült továbbra is Csongrád megye déli részére érkezik – itt több mint 2700 migránst tartóztattak fel a rendőrök, köztük 670 gyereket.

„2733 illegális bevándorlóval – köztük 670 gyermekkel – szemben  intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén 24 óra leforgása alatt. A legtöbb embert ezúttal is Röszke külterületéről állították elő a rendőrök, többségük szír, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallotta magát. Az elfogott illegális bevándorlók ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség” – mondta Várkonyi Gergely, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!