2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Elkaszálták az MKB Bank keresetét

2014. szeptember 9., kedd 16:04, frissítve: kedd 21:23

Elutasította a Fővárosi Törvényszék az MKB Bank devizahiteles-keresetét. A pénzintézet azt próbálta bizonyítani, hogy tisztességesen járt el az egyoldalú szerződésmódosítások és kamatemelések idején.

A bíróság szerint a szerződésekben egyes megfogalmazások túl általánosak voltak, ezért nem feleltek meg az átláthatóság, egyértelműség törvényben rögzített elvének.

Elutasította a Fővárosi Törvényszék a TakarékBank devizahiteles keresetét is, a K&H Bank viszont részlegesen pert nyert az állammal szemben. A bíróság ugyanis az elsőfokú, nem jogerős ítéletben azt mondta ki, hogy a K&H Bank idén március 15. és július 19. közötti egyoldalú szerződésmódosításai tisztességesek.

Tudják tartani a határidőt

Tudja tartani a törvényben meghatározott harmincnapos határidőt a devizahiteles-perekben a Fővárosi Törvényszék az elnök szerint. Fazekas Sándor azt mondta, 42 beadványt utasítottak el az általános szerződési feltételek kivonatainak hiányosságai miatt. A törvényszék elnöke hozzátette, 31 esetben megtörtént a hiánypótlás, így ezekben az ügyekben is kitűzték már a tárgyalások időpontját.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!