2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Elesett Ferenc pápa

2016. július 28., csütörtök 12:50, frissítve: péntek 06:53

Rosszul lépett, és elesett lengyelországi szentmiséjén Ferenc pápa. A katolikus egyházfő a krakkói Ifjúsági Világtalálkozón vesz részt. Tegnap arról beszélt, hogy a világ háborúban áll, de ez nem vallások, hanem érdekek között dúl.

Rosszul lépett, és elesett a katolikus egyházfő Lengyelországban, ahol egy szabadtéri szentmisén vett részt a częstochowai pálos kolostor előtt. A baleset után jó néhány másodperc kellett ahhoz, hogy a pápa felálljon, és folytatódjon a mise. Az esetnek több tízezer zarándok volt a szemtanúja, akik a krakkói Ifjúsági Világtalálkozóra érkeztek, és az emelvény alatti kivetítőn látták a történteket.

A szentmise előtt Ferenc pápa megtekintette a Fekete Madonnát, amely a lengyel katolicizmus és függetlenség szimbóluma, Európa egyik legismertebb Szűz Mária-ábrázolása. A pápa már a kép megtekintésekor is igencsak bizonytalanul mozgott. A szentatya a pápamobillal érkezett a częstochowai kolostorhoz, ahol a hívek köszöntötték.

A katolikus egyházfő szerda délután érkezett Krakkóba, ahol a lengyel elnök is köszöntötte, majd magánmeghallgatáson fogadta a püspököket. A Krakkó felé tartó Ferenc pápa a repülőn beszélt az elmúlt napok terrorcselekményeiről, köztük a francia pap meggyilkolásáról. Az egyházfő hangsúlyozta, hogy a világ háborúban van. „Amikor háborúról beszélek, akkor igazi háborúról beszélek, nem vallások közötti háborúról. Érdekek háborúja dúl, a pénzért folyik a harc, és a természeti kincsekért, valamint az emberek fölötti uralomért. Ez a háború. Ha valaki azt gondolja, hogy vallásháborúról beszélek, nincs igaza. Minden vallás békét akar, mások akarnak háborút” – fogalmazott.

A tervek szerint Ferenc pápa öt napot tölt el Lengyelországban, és vasárnap szentmisét mutat be az Ifjúsági Világtalálkozó résztvevői számára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!