2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 23:30

El: Chelsea vagy Benfica

2013. május 15., szerda 13:20, frissítve: csütörtök 12:45

Ma este eldől, hogy az angol Chelsea vagy a portugál Benfica nyeri meg a labdarúgó-Európa-ligát. A fogadóirodák a Bajnokok Ligája tavalyi győztesét tartják esélyesebbnek. A döntőnek a hollandiai Amszterdam Aréna ad otthont.

Az Európa Liga megnyerésével mentheti meg idei szezonját a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea, amely a bajnokságban harmadik lehet, az angol kupákból pedig már kiesett. A megbízott edző, Rafa Benítez nem számíthat az amszterdami döntőben a belga Eden Hazardra, és kérdéses John Terry játéka, mindketten az Aston Villa elleni bajnokin sérültek meg. Az angol klub idénybeli 69. meccsére készül a Benfica ellen. „Az eddigi döntőimben megtanultam, hogy apró dolgokon múlik a siker. Összpontosítani kell, mindenre figyelni. Akárcsak tavaly a Bayern München ellen, most a Benfica ellen is végig koncentrálni fogunk, mert a portugál csapat nagyon erős” – mondta Frank Lampard, a Chelsea középpályása.

Az ellenfél, a portugál Benfica folytatná a délnyugat-európai csapatok sikertörténetét a második számú európai kupában; mivel az elmúlt tíz évben hétszer spanyol vagy portugál klub nyerte a trófeát. „Idén fantasztikus a hangulat a csapatnál, sokat fejlődött a klub. A nemrég igazolt labdarúgók is gyorsan beilleszkedtek, és tudják, mit jelent viselni a Benfica mezét. Egy ilyen fontos meccsre vártunk, és meg akarjuk nyerni” – mondta Luisao, a portugálok csapatkapitánya.

Az Európa-liga döntője 20 óra 45 perckor kezdődik az Amszterdam Arénában.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!