2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Egy magyarországnyi területen keresik a Boeinget

2014. március 12., szerda 21:52, frissítve: csütörtök 08:28

Már ötödik napja keresik hiába a Dél-kínai-tenger fölött eltűnt maláj utasszállító repülőgépet. A Pekingbe tartó légi jármű nyomát egy órával a felszállás után vesztették el a radarok. A CIA nem zárja ki a gépeltérítés lehetőségét, az Interpol viszont menekültként azonosított két korábban terroristának vélt iráni utast.

Imákat és jókívánságokat küldenek a Kuala Lumpur-iak az eltűnt maláj repülőgépen utazók családtagjainak. A Pekingbe tartó járat szombat hajnalban szállt fel 239 utasával, majd egy órával később a radarok nyomát vesztették a Dél-kínai-tenger fölött. Percekkel azután, hogy a gép azt az üzenetet küldte a szárazföldre: „minden rendben”. A hatóságok azóta teljesen tanácstalanok.

A légi járművet jelenleg egy magyarországnyi területen keresik a nemzetközi alakulatok 42 hajóval és 39 repülővel. „Amikor ezen az óriási vízfelületen próbálsz valamit megtalálni, az nagy feladat még akkor is, ha egy hatalmas Boeing 777-esről van szó. De soha, soha nem szabad feladnunk a reményt” – mondta a maláji közlekedési és védelmi miniszter.

A CIA továbbra sem zárja ki a terrorcselekmény lehetőségét. Az Interpol azonosított két iráni fiatalt, akik lopott útlevéllel utaztak a gépen – róluk később kiderült, hogy Európába készülő menekültek voltak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!