2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Egy hétig még nem látnak meleg ételt a betegek

2016. augusztus 2., kedd 15:40, frissítve: szerda 11:05

Várhatóan egy hétig nem lesz meleg étel az esztergomi kórházban, miután az élelmezést eddig biztosító Hungast Zrt. és az intézmény közös megegyezéssel szerződést bontott.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közölte: mivel az eddigi szolgáltató elviszi a konyhai felszerelést, ezért átmenetileg egy tatabányai cég főz majd várhatóan jövő hétfőtől. Azt ígérik, hogy a különleges étrendet igénylőknek dietetikus által összeállított, speciális táplálékot biztosítanak.

Az egyik beteg rokona hívta fel a Hír TV figyelmét arra, hogy a Vaszary Kolos Kórházban a napi 3 étkezés 3 szendvicsből áll, és a speciális étrendet igénylők élelmezését a hozzátartozók nélkül meg se tudná oldani a kórház.

„A konyha üzemeltetője, egy cég – gondolom, amelynek ez ki volt adva vállalkozásba vagy koncesszióba – nem kapta meg a számláinak az ellenértékét, és kivontul, befejezte, leszerelte a konyhát, ezért kapnak hideg élelmet. Több osztályról kaptam olyan információt, hogy ez a hideg élelem három csomag szendvics, tehát reggel, délben, este ugyanaz. Ez azt jelenti hogy azokat, akik pépes vagy egyéb táplálásra szorulnak, vagy gyerekek, ha hozzátartozójuk nem hoz be enni, akkor egyszerűen nem tudják őket normálisan táplálni” – nyilatkozta az egyik beteg hozzátartozója.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!