2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Egervárinak is sok volt a hétgólos vereség

2013. október 12., szombat 13:10, frissítve: hétfő 15:34

Felállt a kispadról a történelmi vereség után a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Egervári Sándort nem marasztalta az MLSZ elnöke. Jövő kedden Andorra ellen Csábi József irányítja a csapatot megbízott kapitányként. A hollandok 8-1-re nyertek Amszterdamban, a hatodik találatuk öngól volt, a csereként beállt Devecseri Szilárd fejelt a magyar kapuba. A mieink akcióból nem voltak eredményesek, Dzsudzsák Balázs tizenegyesből talált be az ellenfél kapujába.

A ferihegyi repülőtéren a szövetségi kapitány megtörten lépett az újságírók elé. „Az utolsó tíz percben már úgy éreztem, hogy ez az a mérkőzés, amikor le kell mondani egy kapitánynak, hogy jöjjön a friss lendület” – mondta Egervári Sándor.

A pótselejtező esélyének latolgatása a történelmi vereség ellenére sem maradt el. A hollandok elleni selejtező előtt szintén használta a győzelem szót Egervári Sándor. „Tisztában vagyunk vele, hogy a legutóbbi világbajnokság döntős csapatának otthonában kellene a győzelmet kivívnunk, és papírforma szerint erre kicsi az esély, de azt a keveset nagyon szeretnénk a kezünkben tartani” – fogalmazott.

Fogadkoztak a játékosok is. „Nem lehet azt várni tőlünk, hogy 3-0-lal fogunk hazajönni, de azt mondom, ha igenis mindent megteszünk ennek érdekében, és utolsó percig szívünket-lelkünket kitesszük, akkor nem fognak csalódni bennünk. Nyilván nagyon nehéz mérkőzés lesz, szerintem ha az egész csapat száz százalékot fog nyújtani, az is kevés egy világjátékosokkal teletűzdelt csapat ellen” – szögezte le Dzsudzsák Balázs. A válogatott játékos a meccs után már ingerülten zavarta el az őt filmező operatőrt. Csapattársai sem voltak beszédes kedvükben. A hátvéd Korcsmár Zsolt, aki két holland gólban is benne volt, Egervári Sándor döntésén kesergett.

A magyar válogatottnak – mint az elmúlt évtizedekben általában – matematikai esélye maradt a második helyre. Az utolsó vb-selejtezőn megbízott kapitányként Csábi József irányítja a játékosokat Andorra ellen.

Egervári Sándor 2010 júliusa óta töltötte be posztját, irányításával a válogatott 34 mérkőzésen tizenhétszer győzött, nyolcszor döntetlent játszott, kilencszer pedig kikapott.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!