2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Czomba elismerte, lesznek elbocsátások

,

2014. december 17., szerda 15:21, frissítve: szerda 19:28

Várhatók leépítések az üzletek vasárnapi zárva tartása miatt, ismerte el a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A tárca – államtitkárával szemben – ugyanakkor nem számít elbocsátásokra.

Czomba Sándor becslésekbe nem bocsátkozott, de a tízezres létszámcsökkentésről szóló híreket riogatásnak tartja. A parlament kedden szavazta meg a kereszténydemokraták törvényjavaslatát. Márciustól így csak azok a 200 négyzetméternél kisebb boltok lehetnek nyitva vasárnap, amelyekben a tulajdonos vagy családtagja dolgozik. Kivételt csak az adventi időszak, plusz egy tetszőlegesen választott vasárnap jelent, akkor megemelt bért kell kapniuk a munkavállalóknak. A jogszabályra a baloldal nemet mondott, a Jobbik politikusai, illetve két fideszes képviselő, Bencsik János és Kovács Sándor tartózkodott. Orbán Viktor, Kósa Lajos, Szijjártó Péter, Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc nem vett részt a szavazáson.

– Azt, hogy húsz-harmincezer ember fogja elveszíteni az állást, én nem tartom reálisnak.
– Mennyit tart reálisnak?
– Nyilván ha egy ember elveszti a munkahelyét, az is rossz mindenki számára, főleg annak, akit érint. Én nagyságrendileg jóval kevesebb emberre gondolok.
– Milyen számjegyekben gondolkodjunk?
– Nem tudok számot mondani. Abban bízom, nem kell számjegyekben gondolkodni, mert azt is látni kell, hogy a kereskedelemben általánosságban munkaerőhiány van.

A nemzetgazdasági tárca ezzel szemben nem számít elbocsátásokra. Közleményük szerint általános munkaerőhiány van a kereskedelemben, ezért az érintett üzletek senkit sem fognak elküldeni. Hozzáteszik azt is, hogy a vasárnapi pihenőnap bevezetése sem az áruk mennyiségét, sem a vásárlók számát nem csökkenti majd.

Tekintse meg a teljes interjút:

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!