2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:00

Büntetik az ebolás betegek rejtegetését

2014. augusztus 24., vasárnap 12:24, frissítve: hétfő 11:14

Büntethetővé tette az ebolás betegek rejtegetését a Sierra Leone-i parlament, Elefántcsontpart pedig lezárta Guineával és Libériával közös határát, hogy megakadályozza a járvány átterjedését. Az eddigi legsúlyosabb ebolajárványnak már csaknem másfél ezer halálos áldozata van.

Libériát sújtja a legjobban az ebolajárvány. A nyugat-afrikai ország egymaga képtelen megállítani a betegség terjedését, amelynek Afrika-szerte már mintegy másfél ezer halálos áldozata van. „Az UNICEF már a járvány kirobbanása óta a helyszínen van. Több millió dollár értékben juttattunk el segélyszállítmányokat a partnerországoknak és a civil szervezeteknek, hogy a fertőzöttek megfelelő kezelést kaphassanak” – mondta az UNICEF libériai képviselője.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint ez az eddigi leghalálosabb ebolajárvány. A helyzetet súlyosbítja, hogy sokan otthon tartják fertőzött szeretteiket és egyes településeken nem hagyják dolgozni az egészségügyi munkásokat, mert a helybeliek nem hisznek a vírus létezésében. Az érintett országok ezért egyre drasztikusabb intézkedéseket hoznak. Sierra Leónéban a parlament büntethetővé tette az ebolával fertőzöttek rejtegetését, Elefántcsontpart pedig lezárta Guíneával és Libériával közös határát. Vannak, akik szerint a lakosság tájékoztatása lenne a legfontosabb.


Az ebolának hivatalosan nincs ellenszere, de Amerikában már sikerült meggyógyítani két ebolafertőzöttet egy kísérleti gyógyszerrel.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!