2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Bűnös a színházi rendező és társa

2013. október 8., kedd 13:20, frissítve: kedd 17:16

A Kaposvári Járásbíróság első fokon bűnösnek találta Mohácsi János színházi rendezőt és társát R. Attilát.

250 ezer forint büntetést szabott ki a kaposvári járásbíróság első fokon Mohácsi Jánosra és társára R. Attilára. Mindkettőjüket garázdaság és testi sértés kísérletének vétségében találta bűnösnek.

A Hír Televízió helyszíni tudósítója elmondta, a tényállás szerint tavaly a kaposvári egyetem színésznövendékeinek vizsgaelőadása után a diákok és a tanáraik a város egyik vendéglátóhelyére mentek szórakozni. Jelentős mennyiségű ital elfogyasztása után a vádlottak és a sértett, egy harmadik tanár szóváltásba keveredtek egymással. Egy söröskorsó eltalálta Mohácsit, mire R. Attila belerúgott a földön fekvő sértettbe és Mohácsi János is megütötte. A verekedésben Mohácsi és a sértett is megsérült. Azonban feljelentést csak az utóbbi tette.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy mindkét vádlott kiskorú gyermeket nevel, illetve hogy büntetlen előéletűek. Súlyosítónak viszont azt, hogy az utóbbi időben elszaporodtak a hasonló jellegű bűncselekmények.
Az ügyész magasabb pénzbírság kiszabása, a vádlottak felmentés miatt jelentettek be fellebbezést. Így az ítélet nem jogerős.

Mohácsi János azt mondta az ítélethirdetés után, hogy annyira jelentéktelennek tartotta a dolgot, hogy nem foglalkozott vele és feljelentést sem tett. Az ügyet csak tanártársa fújta fel, emiatt lett ügy belőle.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!