2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Brutális erőszak: akasztást követel a tömeg

2012. december 23., vasárnap 13:25, frissítve: vasárnap 15:30

India fővárosában könnygázzal és vízágyúval oszlatta fel a rendőrség a szexuális erőszak elleni tüntetést. A demonstrációt azután szervezték, hogy a múlt héten egy csoport brutális módon megerőszakolt egy diáklányt egy buszon. Az áldozatot életveszélyes sérülésekkel ápolják. A tüntető tömeg az elnöki palotát is megostromolta, a rendőrök ekkor léptek közbe. Hat embert őrizetbe vettek.

Csak könnygázzal és vízágyúval tudták visszaszorítani a rendőrök a tüntetőket az elnöki palotától Újdelhiben. A többezres tömeg egy 23 éves lány csoportos megerőszakolása miatt vonult az utcára. A mentőápolóként dolgozó lányt egy buszon támadta meg hat férfi, köztük a sofőr. Egy órán át erőszakoskodtak vele, majd brutálisan megverték és kidobták a mozgó járműből. A kormány azt ígérte, mindent megtesz azért, hogy a tettesek életfogytiglani börtönbüntetést kapjanak. A demonstrálók viszont akasztást követelnek.

„Borzalmas ez az eset. Ez a kegyetlenség egyszerűen embertelen. Sírtam, amikor meghallottam a hírt, és biztos vagyok benne, hogy minden nő Delhiben sírva fakadt. Eddig nem féltem az utcára menni nyolc óra után, de most már kétszer is meggondolom” – fogalmazott az egyik tüntető.

Az eset miatt már egy hete tartanak a tüntetések az indiai nagyvárosokban. A kormány azzal sem tudta lecsillapítani a kedélyeket, hogy új intézkedéseket jelentett be a nők védelmére, például megnövelte a rendőri jelenlétet Újdelhi közterületein. Erre szükség is volt: a rendőrségi statisztikák szerint 18 óránként történik nemi erőszak a város utcáin.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!