2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 18:55

Borzalmak járata: mindenhol emberi testrészek hevertek

2012. december 26., szerda 15:20, frissítve: csütörtök 10:32

Szemtanúk szerint rossz látási viszonyok közepette csapódott a földnek az a katonai repülőgép, amely a kazah határőrség vezetőit szállította. A küldöttség üzbegisztáni tárgyalásra tartott, a szerencsétlenségben 27-en haltak meg. Az orosz sajtóban nyilatkozó szakértők megbízhatónak nevezték az An–72-es gépeket.

A repülő leszálláshoz készült, amikor 800 méteres magasságban eltűnt a radarok képernyőjéről. A baleset oka egyelőre ismeretlen, de a jelentések szerint rossz idő és minimális volt a látótávolság a reptér környékén. Szemtanúk nagy robbanásról, majd tűzről számoltak be a becsapódás helyszínén.

„A gép négy darabba tört a becsapódáskor, és mindenhol emberi testrészek hevertek. A rendőrség kordonnal vett körül a területet, így mi sem mehettünk közelebb” – mondta egy helyi férfi.

Az Antonov típusú gépen 27-en voltak, mindannyian meghaltak. A katonai repülő a határőrség vezetőségét szállította, köztük volt a főparancsnok is. Üzbegisztánba tartottak egy tárgyalásra. A vizsgálat annyit már megállapított, hogy a repülő megfelelően karban volt tartva, 1 hónapja végezték el a szervizelését.

Az ukrán gyártmányú Antonov 72-est egyébként viszonylag megbízató gépnek tartják a szakértők, főleg olyan helyeken népszerű, ahol a repterek felszereltsége gyenge. Kazahsztánban legutóbb november végén volt légi katasztrófa: nyolcan haltak meg, amikor egy Mi–8-as helikopter lezuhant.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!