2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

BL-győztes a Győr!

2013. május 11., szombat 21:00, frissítve: vasárnap 09:36

Megnyerték a Bajnokok Ligáját a győri kézilabdás lányok. A Győri Audi ETO összesítésben négy góllal nyerte meg a két mérkőzésből álló finálét a norvég Larvik ellen, miután a veszprémi visszavágón is győzni tudott egy góllal, 23-22-re. A női kézilabda-BL története során magyar csapat korábban kétszer tudott nyerni, 1982-ben a Vasas, 1999-ben pedig a Dunaferr kapta meg a trófeát.

A magyar csapat háromgólos előnnyel kezdte a visszavágót ötezer lelkes néző előtt. Az első negyedórában a hazai csapat jól védekezett, és gólerősen játszott, már 8-2 re is vezettek Görbiczék. Ekkor rövid időre megtorpant a csapat, de a jó szélsőjátéknak köszönhetően tudták tartani a 4-5 gólos előnyt egészen a félidőig. A sípszót követően 13-8-as győri vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok, ami összesítésben már nyolcgólos előnyt jelentett.

A második félidő elején is tudta tartani az ötgólos vezetését a Győr, sőt már 17-10-re is ellépett a Rába-parti együttes. Ettől kezdve lassították a játékot a győriek, a norvégok pedig felzárkóztak, majd a hajrában ki is egyenlítettek. Ám nem engedett ki az ETO, s végül Görbicz Anita hétméteresével 23-22-re megnyerte a visszavágót is. Így hét elveszített nemzetközi kupadöntő után a Győr kettős győzelemmel hódította el a BL-serleget. Pezsgőfürdő és örömkönnyek, a Dunaferr 1999-es sikere után ismét magyar csapatnak tapsol Európa.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!