2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

BBC: Bolondot csinált magából a TEK

2015. november 26., csütörtök 15:14, frissítve: péntek 15:05

A magyar terrorelhárításon élcelődik a BBC, a Jobbik szerint a TEK főigazgatója átverte a parlament nemzetbiztonsági bizottságát. A hétvégi akcióban nem terroristákat, hanem történelem-rajongókat fogtak el.

A brit közszolgálati csatorna internetes oldalának főlapján számol be arról, hogy a magyar terrorelhárítás által őrizetbe vett állítólagos terroristákról a bíróság kimondta, hogy valójában világháború-rajongók. A vasárnapi rendőrségi akció után a terrorelhárítás vezetője nem zárta ki, hogy a gyanúsítottak radikális iszlám mozgalmakhoz köthetők. A bíróság szerint azonban a körülmények ennek épp az ellenkezőjét bizonyítják: a négy gyanúsított ellen továbbra is nyomoznak „bombakészítésre alkalmas anyagok engedély nélküli birtoklása” miatt.

Németh kiállt mellettük

A TEK-et védi Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke úgy fogalmazott, hogy a terrorelhárítók tették a dolgukat és megakadályoztak egy bűncselekményt. Szerinte a kérdés nem az, hogy ki profi vagy ki amatőr.

Lázár János is kiállt a TEK mellett. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta: a Terrorelhárítási Központ nem hibázott, csak fokozottan figyel. „A kormány konkrét akcióban nem léphet fel szakértőként és szakmailag nem értékelhet, de tekintettel arra, hogy Európában mindenütt kiemelt terrorveszély van, a TEK nagyon jól teszi, hogy fokozottan figyel, hogyha ebben a helyzetben minden eseményt kiemelten értékel. Ezért olyan hiba vagy olyan cselekmény, amely a TEK-nek felróható lenne, nem történt meggyőződésem szerint” – fogalmazott Lázár János.

A lemondás sem lenne meglepő

Átverve érzi magát a Jobbik, miután kiderült, bűnözők helyett világháborús relikviákat gyűjtő fiatalokra csapott le a Terrorelhárító Központ hétvégén. Mirkóczki Ádámot nem lepné meg, ha a központ főigazgatója lemondana.

„Nagyon csúnyán át lettünk verve, pártállástól függetlenül. Szeretném hangsúlyozni, hogy a nemzetbiztonsági bizottság nem homokozó, azt megszoktuk, hogy folyamatban lévő ügyről van szó, akkor nem feltétlenül mondanak el a különböző szolgálatok minden részletet, de ilyen ordas hazugsággal, ami a hírek szerint tegnap történt, ilyennel én még nem találkoztam, itt az a minimum, hogy a Terrorelhárítási Központnak a nyilvánosság elé kell állni” – mondta Mirkóczki Ádám, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos tagja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!