2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 15:00

Bármikor megismétlődhet a szerdai eset?

2013. május 25., szombat 22:10, frissítve: vasárnap 12:28

Newcastle-ben tüntettek az iszlámellenes Angol Védelmi Liga tagjai, akik azt követelik, hogy Nagy-Britannia muszlim közösségei szálljanak szembe a vallási szélsőségesekkel. A szervezet szerint bármikor megismétlődhet a szerdai londoni eset. A brit fővárosban a hét közepén két nigériai származású radikális iszlamista gyilkolt meg egy katonát, fényes nappal, a nyílt utcán.

Lee Rigby nevével a zászlajukon tüntettek Newcastle-ben az iszlámellenes Angol Védelmi Liga tagjai. A szélsőséges csoport eredetileg egy helyi muszlim iskola építése miatt tervezett megmozdulást a városban, de céljuk és jelszavaik megváltoztak, amikor szerdán két nigériai iszlamista a nyílt utcán mészárolta le az Afganisztánban is szolgált katonát.


A helyszínen az antifasiszták békés ellentüntetést szerveztek. A newcastle-iek egy része szerint fölöslegesen vonult be a városba a Védelmi Liga – amely csoportot egyébként cionista, Izrael által pénzelt szervezetként tartanak számon más szélsőjobboldali csoportok.

Közben Londonban egyre csak gyűlnek a virágok és koszorúk a brutális gyilkosság helyszínén. Nemrég egy olyan videó került elő, amelyen egy afganisztáni lőgyakorlat közben láthatjuk az áldozatot. A radikális muszlim vezetők a britek afganisztáni jelenlétére is hivatkozva hangoztatják: jogos bosszúnak tekintik Lee Rigby meggyilkolását.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!