2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Az osztrákok és a németek várják a migránsokat

2015. szeptember 5., szombat 09:08, frissítve: vasárnap 16:37

Ausztria és Németország beengedi a Magyarországról elindult menekülteket – erősítette meg a német helyettes kormányszóvivő az osztrák kancellár ma hajnali bejelentését.

A döntést Angela Merkel német kancellárnak Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Werner Faymann osztrák kancellárral folytatott megbeszélései előzték meg. Az osztrák kormányfő közösségi oldalán arról is írt: azt várják a magyar hatóságoktól, hogy teljesítsék az európai kötelezettségeket, beleértve a dublini egyezményt is.

Kovács Zoltán kormányszóvivő híradónknak azt mondta: vannak, akik tovább akarnak menni Németországba, de olyanok is, akik maradni szeretnének Ausztriában, de egyik esetben sem biztos, hogy megkapják a menekültstátust.

„Háromoldalú egyeztetés folyt azzal kapcsolatban, hogy Ausztria, illetve Németország átengedi a migránsokat. Most ehhez képest van változás, hiszen az osztrák rendőrségtől nem kapunk információt arról, hogy pontosan mit csinálnak a másik oldalon, alternatív útvonalakról kell beszerezni az információt, de úgy tűnik, hogy vonatokra szállítják az embereket, és Bécsbe fogják őket vinni, ahol nyilván vagy regisztrálják őket, vagy valamilyen formában megpróbálják szétosztani” – vélekedett Kovács Zoltán.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!