2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

"Az a lényeg, hogy megnyerjük a BL-t"

2013. április 10., szerda 16:35, frissítve: csütörtök 12:30

A Bayern München és a Barcelona várja kedvezőbb helyzetből a labdarúgó-Bajnokok Ligája negyeddöntőjének ma esti visszavágóját. Az elődöntőbe jutásért a katalánok az idegenbeli 2:2 után hazai pályán fogadják a Paris Saint-Germain csapatát, míg a bajorok megnyugtató, 2:0-s előnyből várják a Juventus elleni torinói visszavágót.

Lionel Messi együtt edzett a társakkal, játéka azonban kérdéses a negyeddöntőn. A Barcelona sztárja a 2:2-es döntetlenre végződött párizsi összecsapáson szenvedett combsérülést, akkor legalább 10 nap pihenőt javasoltak neki az orvosok. „Kétségtelen, hogy a játékunk függ Messitől is, hiszen ő a csapat legjobbja. Ugyanakkor nem mondanám, hogy csak tőle függ a Barcelona játéka. Csapat vagyunk, és pótolhatjuk őt, ha nincs pályán. Ha játszik, segítünk neki, hogy gólokat szerezzen, s ez fordítva is igaz. Az a lényeg, hogy ott legyünk a végelszámolásnál és megnyerjük a trófeát. Az mindegy, hogy ehhez ki és hány góllal segíti hozzá a csapatot” – mondta Andrés Iniesta, a Barcelona labdarúgója.

A statisztika sem Carlo Ancelotti együttesének kedvez: a Barca eddig 23-szor kezdett idegenbeli döntetlennel, és csak öt alkalommal búcsúzott az adott sorozattól.

Torinóban a Juventusnak kétgólos hátrányt kell ledolgoznia a Bayern München ellen. A zebráktól biztosan hiányzik Arturo Vidal, igaz a túloldalon Toni Kroos sem bevethető. „Igyekszünk majd teljes más játékot mutatni, mint a müncheni mérkőzésen. Tanultunk annak meccsnek a hibáiból, és tudjuk, mit kell tennünk, ha tovább akarunk jutni, de az is igaz, hogy talán minden idők legjobb Bayernjével kell szembenéznünk. De nem félünk, sőt motiváltak vagyunk emiatt” – jelentette ki Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője.

Mindkét mérkőzés este 20 óra 45 perckor kezdődik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!