2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Balaton retró 10:55

Áram híján gyertya mellett karácsonyozhatnak

2013. december 23., hétfő 12:41, frissítve: kedd 16:21

Több ezren karácsonyozhatnak gyertya mellett Amerikában, a hatalmas viharok több elektromos vezetéket megrongáltak, városok maradtak áram nélkül. Kanadában négyen haltak meg a mostoha időjárás okozta közúti balesetekben. Torontóban leállt a villamosforgalom és a metróhálózat egy része is.

Torontóban a heves vihar nemcsak a közlekedést lehetetlenítette el, hanem leszakította az elektromos vezetékeket, és tömeges áramkimaradásokat okozott. Becslések szerint háromszázezren maradtak áram nélkül, köztük kórházak és vízművek is.

„Tényleg katasztrofális jégvihar volt, az egyike a legnagyobb viharoknak, amit valaha átéltünk. Sok helyen leszakadtak az elektromos vezetékek” – mondta Anthony Haines, az elektromos szolgáltató vezérigazgatója.

A helyi szolgáltató már dolgozik a helyreállításon, azonban sokan akár karácsonyig is áram nélkül maradhatnak. Ráadásul az előrejelzések szerint továbbra is heves széllökések lesznek, ami újabb áramkimaradást okozhat.


Szélsőséges időjárással köszöntött be a tél vasárnap az Egyesült Államokban is. Michigan és New York államban, valamint Új-Angliában csaknem 400 ezer otthon és vállalkozás maradt villanyáram nélkül a havazás és az ónos eső okozta jegesedés miatt.

A viharok miatt az Egyesült Államokban legalább 700 repülőjáratot töröltek, és legalább 11 ezer járat késett.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!