2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Állampolgárság is járhat a letelepedési kötvény mellé

,

2016. szeptember 14., szerda 13:12, frissítve: szerda 20:35

Útlevelet és állampolgárságot is kaphatnak azok, akik magyar letelepedési kötvényt vásárolnak – így reklámozza a tehetős külföldieknek szánt Rogán-féle magyar állampapírokat az egyik kanadai állampolgársági tanácsadó cég.

A Magyar Nemzet szúrta ki a videót, amelyen a cég úgy hirdeti a kötvényt, hogy nemcsak magyarországi letelepedés, hanem idővel magyar útlevél is jár hozzá. A vállalkozás szerint a magyar állampolgárság megszerzéséhez szükséges idő hamarosan nyolcról öt évre csökken, a magyar nyelv ismerete pedig nem lesz többé feltétel.

„Magyarországon a jelenlegi állampolgársági törvény a következőket mondja ki: ahhoz, hogy igényelhessék a magyar állampolgárságot, nyolc évig törvényesen állandó tartózkodási engedéllyel kell rendelkezniük. Ez nem azt jelenti, hogy nyolc évig Magyarországon kell élniük, hanem azt, hogy nyolc évig kell hogy legyen állandó tartózkodási engedélyük. És emellett teljesíteniük kell egy nyelvi tesztet, hogy megkaphassák az útlevelet. Az állampolgársági törvényt most megvizsgálják, és lehetséges, hogy a nyolc évet ötre csökkentik, a nyelvi tesztet pedig eltörlik” – fogalmaz a videóban Bassel Zoueiter kanadai bevándorlási tanácsadó.

Közleményben cáfolta a kormány, hogy változtatna az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos szabályozáson. Azt írják: a letelepedési programban részt vevők sem útlevelet, sem állampolgárságot nem kapnak – és minden ezzel ellentétes állítás hazugság.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!