2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

MOSZ: Bürokrácia és pazarlás van az agrárkamarában

2017. október 4., szerda 14:40, frissítve: szerda 17:17

Változásokat sürget a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara működésében a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége.

A MOSZ elnöke a kötelező kamarai tagságot nehezményezi. Nagy Tamás azt is kifogásolja, hogy túlburjánzott a bürokrácia, és pazarlóan működik a gazdákat tömörítő szervezet. A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége a közelgő kamarai választáson közös listán szeretett volna indulni a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével (Magosz), de az visszautasította. Így az érdekképviselet kilenc megyében állított listát, és önállóan indul majd a novemberi voksoláson.

„Kifogásoljuk ezt a választási rendszert, úgy gondoljuk, hogy az agrárkamarára vonatkozó törvény nem ilyen típusú választást ír elő. Ezen túlmenően szeretnénk, ha önkéntes kamara jönne létre Magyarországon, méghozzá egy független kamara, amelyet nem a pártpolitika, a kormányzat, különböző intézmények vezényelnek, hanem a tagoknak az érdekeit képviseli, nyilvánvalóan a kormánnyal együttműködve, hiszen a demokratikus rendszernek ez a lényege. Harmadsorban: mi lényegesen karcsúbb kamarai költségvetésben gondolkozunk, úgy gondoljuk, magyarázatra szorul, hogy évi 10-10,5 milliárd forintot a kamara mire költ el” – jelentette ki Nagy Tamás.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!