2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

„A kopasz biztonsági őrökkel szemben nem léptek fel”

2016. július 2., szombat 08:19, frissítve: szombat 10:22

A tüntetőket inzultáló kopasz biztonsági őrökkel szemben nem léptek fel a rendőrök a Városligetben – mondta Magyarország élőben című műsorunkban a zuglói alpolgármester.

A Párbeszéd Magyarországért párt bántalmazás miatt feljelentést is tett. Szabó Rebeka hozzátette: a Közlekedési Múzeumhoz tervezett mélygarázzsal számos fa kerülhet veszélybe, emiatt is tiltakoznak.

„A biztonsági cég munkatársaival a tüntetőknek nem kell együttműködni. Itt van az alapvető jogok, mint gyülekezési jog például, hogy itt a tüntetők vitatták azt, hogy annak a kerítésnek a felhúzása, az kordon volt, nem is kerítés, hogy ez jogos lenne. Én azt gondolom, hogy a rendőrségnek ilyenkor tájékozódnia kell és mind a két fél jogait ugyanolyan szinten kell tekintetbe venni. Ez az, ami nem igazán történt meg, sőt egy PM-es aktivista, ugye, a Párbeszéd Magyarországért aktivistái is ott voltak, fültanúja volt annak, ahogyan az egyik nagy darab, fekete pólós ember azt mondja a rendőröknek, hogy »Vigyétek ezeket ki innen, mert különben idehívjuk az ultrákat és ők rendet raknak«. Nekik ez volt az attitűdjük, én azt gondolom, hogy itt mérlegelni kellett a két csoport alapvető jogait, és ez a rendőrségnek nem igazán sikerült ebben az esetben” – fogalmazott Szabó Rebeka Magyarország élőben című műsorunkban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!