2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

A Húsvét nem kedvez a bárányoknak

2013. március 31., vasárnap 14:28, frissítve: vasárnap 15:11

Hiába a Húsvét, nem kelendő a bárány a külföldi piacokon. A gazdák panaszkodnak, mert ugyan korábban van idén a Húsvét és kevesebb bárány született, az árak mégis csökkentek. A legtöbb állatot továbbra is az olaszok veszik, de ott is szűkült a piac a válság miatt, akárcsak belföldön. A magyar tenyésztők idén ötödével kevesebb húsvéti bárányt tudtak eladni.

A váncsodi farmgazdaság vezetője azt mondja, hiába viszik külföldre az állatait, túl magasak a költségek, ezért nem vár idén hasznot. Azok a gazdák szerencsésebbek, akik támogatást tudnak igényelni. A szakemberek azt mondják: hiába van kevesebb bárány, az árak mégis csökkentek idén. A táp és a takarmány ára viszont az egekbe szökött.



Néhány éve még elérte a 200 ezret a húsvétkor értékesített bárányok száma. Ez most 30 ezerrel csökkent. A legtöbb állatot külföldre viszik: 95 százalékát Olaszországba, de még Japánba is vittek néhány kamionnal. Az itthoni fogyasztás egyre csökken: a magyar vásárlók közül kevesen tudják megfizetni a kilónként 3000 forintos bárányhúst.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!