2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

A devizaadósság eltörlését követelik

2013. március 9., szombat 12:49, frissítve: szombat 15:44

Mega Gyülekező néven tüntetést szerveznek a devizahitelesek a Nemzetgazdasági Minisztérium elé március 9-ére, szombatra.

A Devizahitelek.infón olvasható felhívás szerint az újabb megmozdulás célja, hogy kikényszerítse a devizakölcsön-szerződések törvénytelenségének kimondását mind a magyar állam, mind a bankok részéről.

A tüntetést Kásler Árpád szervezte, honlapján ez olvasható: „A pénzintézetek és a nekik falazó hatóságok hatalmas, felbecsülhetetlen károkat okoztak a lakosságnak. A bankok és az állam kártérítéssel tartozik az embereknek. Éppen ezért méltányos ajánlatnak számít részünkről, ha felkínáljuk azt, hogy kártérítés címén el kell törölni a devizaköveteléseket. Ez sokkal kisebb összeg, mintha egyenként kártalanítanák az embereket.”

A Hír Televízió helyszíni tudósítójának beszámolója szerint békésen zajlik a devizahitelesek tüntetése a József Nádor téren, ahol több mint 4000-en különböző transzparensekkel jelentek meg. Az összegyűltek szerint a Simor András vezette Magyar Nemzeti Bank nem megfelelő szerződést kötött velük, emiatt is követelik a devizaadósság eltörlését és kártérítést. Délután kettő óráig beszédeket tartanak, majd a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai székházához vonulnak, ahol követeléseiket szeretnék felolvasni. Ezt követően 18 óráig újabb beszédeket tartanak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!