2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

A börtönben elárulta Portik, hogy mi történt?

,

2014. február 18., kedd 15:05, frissítve: kedd 16:43

A börtönben hallgatták meg Portik Tamást arról, hogy mi történt a találkozóin Laborc Sándorral, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatójával.

Az Országgyűlés Portik–Laborc-találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottsága a többi között a titkosszolgálatokkal való kapcsolatairól is kérdezte a volt Energol-vezért. Az Alkotmányvédelmi Hivatal tavaly áprilisban oldotta fel a találkozókról készült hangfelvétel titkosságát. Eszerint Laborc Sándorral abban állapodtak meg, hogy Portik Tamás megpróbál leleplező információkat gyűjteni az akkori ellenzéki politikusokról az MSZP hatalmon maradása érdekében. A hangfelvételek leirataiból kiderült, Portik félt attól, hogy 2010-ben a baloldal elveszti a választásokat, és mindent megtett volna, amit kérnek tőle.


A Hír TV helyszíni tudósítója elmondta: Vajtó Lajos a többszöri idézés ellenére sem jelent meg a bizottság előtt, amivel szabálysértést követett el – ezért százezer forintos bírságot kell fizetnie. Kocsis Máté, a bizottság fideszes tagja és Mile Lajos, a testület LMP-s elnöke nem árulták el, hogy miről kérdezték volna Vajtó Lajost, aki a Portik–Laborc-találkozók szervezője volt. 15 órától Laborc Sándort hallgatja meg a testület, aki a sajtónak egy szót sem volt hajlandó mondani. Az Országgyűlés Portik–Laborc-találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottsága 15.30-tól tart sajtótájékoztatót, amit a Hír TV élőben közvetít.

Bejelentkezés 12 óra:

Bejelentkezés 10 óra:

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!