2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

NAV-alkalmazottak segítették a cigicsempészeket

2015. július 30., csütörtök 11:30, frissítve: csütörtök 12:50

18 vámost és három civil személyt gyanúsít a Központi Nyomozó Főügyészség a záhonyi cigarettacsempészéssel összefüggésben.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a főügyészség 25 helyszínen tartott házkutatást. A tettesek elfogásában a Terrorelhárítási Központ kommandósai is segítettek. A gyanúsítottak előzetes letartóztatásáról később döntenek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében szigorú fellépést ígért a korrupció ellen.

– A Központi Nyomozó Főügyészség 25 helyszínen tartott házkutatást, majd gyanúsítotti kihallgatásokat. Összesen 18 pénzügyőrt és három civilt hallgattunk ki gyanúsítottként. Az összes személyt őrizetbe vette az ügyészség. A megalapozott gyanú szerint a NAV záhonyi vám- és pénzügyőrség állományába tartozó pénzügyőrök jogtalan előnyért, hivatali kötelességük megszegve azzal segítették az Ukrajnából Magyarországra dohányárut csempésző személyeket, hogy szándékosan nem fedték fel a beléptetett személyek gépkocsijában elrejtett ukrán dohányárut – közölte Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!