2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Mozgósíthatnak a pártok ellen, akik nem támogatják az elképzeléseiket

Hír TV

2018. február 11., vasárnap 16:51, frissítve: vasárnap 17:15

A pártokhoz fordul a deviza- és gazdasági károsultak megsegítése érdekében egy civil szervezet. 12 pontban gyűjtötték össze követeléseit a problémák megoldására. Amely párt nem támogatja elképzeléseiket, az ellen készek mozgósítani az április 8-i választásokon.

„Hiába megyünk a bíróságra! Ezt kell valakinek megérteni, hogy a magyar bíróság a bankok zsebében van!” – így tiltakoztak még januárban a hitelkárosultak a Képviselői irodaház előtt. A devizahiteleket a Fidesz-kormány évekkel ezelőtt szüntette meg, amiket később piaci árfolyamon forintosított. A többség nem járt jól a módszerrel, mert az árfolyam-különbözet az adósok terhe maradt.

„Gyakorlatilag csalás áldozata lett az összes devizahiteles” – ezt már az Adóskamara elnevezésű ernyőszervezet képviselője mondta pénteken a Magyar Szakszervezeti Szövetség székházában. Szerintük a politikai pártoknak egységesen kellene fellépniük az adósok érdekében. 

„Az Adóskamara kidolgozott egy 12 pontból álló politikai megoldási javaslatot, amelyet jövő szerdán a Parlamentben átnyújtunk minden politikai pártnak” – közölte Ravasz László, az Adóskamara képviselője.

A csomag a többi közt a közjegyzői jogsértések kivizsgálását, a lakhatás alapjoggá tételét, valamint az adósok kártalanítását szeretnék elérni. Az Adóskamara szerdán adja át a pártoknak a javaslatcsomagot. Az általunk megkérdezett ellenzéki pártok egyelőre kivárnak a véleménynyilvánítással – egyedül az LMP jelezte, hogy üdvözli a szervezet létrejöttét.

„Mi az Adóskamara felállítását azért támogatjuk, illetve értünk vele egyet, mert egy sokkal hatékonyabb érdekképviseletre van szükség, hogy azok az emberek, akik adóssággal rendelkeznek, ne legyenek ennyire kiszolgáltatottak ennek a kormánynak” – hangsúlyozta Schmuck Erzsébet, a párt frakcióvezető-helyettese.

Amelyik párt nem támogatja követeléseiket, az ellen mozgósítani fog a szervezet. Az Adóskamara ettől függetlenül március 11-én demonstrációt tart a Szabadság téren.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!