2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Czomba: Aki tanulókat foglalkoztat, az a jövőjét építi

2015. április 7., kedd 12:08, frissítve: kedd 12:54

Új képzéssel segítenék a szakmunkástanulók elhelyezkedését német cégeknél, ennek érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium együttműködési megállapodást írta alá a Német–Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával.

A képzésben bármely magyarországi szakmunkástanuló részt vehet, a jelentkezőket elsősorban az autó- és fémipari területről várják. A tanulókkal magyarországi német vállalatok tanulószerződést kötnek, cserébe a kormány támogatja ezeket a cégeket. Jelenleg csaknem ötvenezer diáknak van tanulószerződése valamilyen vállalattal, ezt 2018-ig hetvenezerre szeretnék növelni.

„A vállalkozások számára teljesen egyértelmű, hogy ez nem csupán pénzkérdés. A német modell arra különösen felhívja a figyelmet, hogy az a vállalkozás, amely tanulókat foglalkoztat, az a jövőjét építi. Hiszen azok a tanulók lesznek nagy valószínűséggel a későbbiekben az ő legjobb munkatársai. Tehát nekünk nagyon lényeges dolog, hogy azok, akik jelen pillanatban tanulószerződéssel vannak jelen, adott esetben a tanulás végén akár az adott cégnek a munkavállalói legyenek” – mondta Czomba Sándor munkaerő-piaci és képzési államtitkár.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!