2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Sajtóklub 14:05

Lázár szerint meg kell menteni

2016. május 12., csütörtök 20:16, frissítve: péntek 08:00

A Szép-kártya marad, az Erzsébet-utalvány sorsa azonban bizonytalan, de továbbra sincs kormánydöntés az ügyben.

Lázár János kancelláriaminiszter a kormányinfón a Hír TV kérdésére a magyar cafeteria-rendszer átalakításáról azt mondta: míg a Szép-kártya használata beépült a magyar turizmusba és vendéglátásba, addig az Erzsébet-utalványnál lehetnek változások. Az állami tisztviselői karnál a juttatás június 15-ével szűnik meg – ebbe a körbe a járási hivatalok, a kormányhivatalok és a minisztériumok dolgozói tartoznak. A vállalkozások esetében pedig további egyeztetésre lesz szükség a gazdasági tárca és az iparkamara bevonásával.

„Én a Szép-kártyát nem látom megszüntethetőnek, és a kormány, úgy látom, ebbe az irányba halad. A másik nagyon fontos kérdés, hogy az állami cafeteria rendszerére ráépült az Erzsébet-program. Az Erzsébet-program olyan közprogram, olyan köztámogatás, amely százezrek számára jelent üdülési lehetőséget és ellátási lehetőséget – véleményem szerint ezt is meg kell menteni. Az, hogy az életpályamodelleket kialakítva a kormány megtartja a cafeteriát vagy nem, az az ágazattól függ, például az állami tisztviselői karnál nem lesz cafeteria-juttatás, de van más életpálya, ahol viszont létezik” – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az Európai Bíróság februárban döntött úgy, hogy a magyar cafeteria-rendszer a jelen formájában nem tartható fenn. Egy hónappal később a miniszterelnök felvetette, hogy a munkaadók járulékmentesen csapják hozzá a fizetésekhez azt a pénzt, amelyet eddig béren kívüli juttatásokra fordítottak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!