2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

2020-ig elég lehet a még nem lehívott gázmennyiség

2015. február 18., szerda 12:30, frissítve: szerda 18:40

2020-ig lehet elég az a gázmennyiség, amit az idén lejáró hosszú távú szerződés alapján még nem hívott le Magyarország. Az árról egyelőre még nincs megállapodás.

2020-ig is elég lehet az a gázmennyiség, amit az idén lejáró hosszú távú szerződés alapján még nem hívott le Magyarország – ezt Szijjártó Péter mondta a TV2 Mokka című műsorában. A külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarországnak az az érdeke, hogy a Gazprom minél több gázt tároljon a magyarországi gáztározókban. Szijjártó Péter kedden Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: az árról még nincs megállapodás.

– Minden egyéb kérdés, tehát többek között az ár kérdése is a szakértők, illetve a gazdasági szereplők közötti tárgyalásokra marad. Ma egy politikai egyetértés született – fogalmazott kedd este a külgazdasági és külügyminiszter.

Kovács: Korrekt megállapodás

Energetikai téren semmilyen kivetnivalót nem talált Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin találkozójában Kovács László volt külügyminiszter. A szocialista politikus Magyarország élőben című műsorunkban korrekt megoldásnak nevezte, hogy Magyarországnak csak akkor kell kifizetnie a most lejáró orosz–magyar szerződés alapján még fel nem használt gázt, amikor igénybe veszi az adott mennyiséget. Visszásnak nevezte ugyanakkor, hogy az orosz elnök úgy beszélt az ukrajnai háborúról, mintha az nem is Ukrajna területén lenne.

„Ami itt elhangzott, azzal kapcsolatban semmi rossz érzés nem támadt bennem, de azért egy ilyen magas szintű tárgyalásnál előfordulhat, hogy csak napok múlva kapunk teljes képet” – fogalmazott az egykori szocialista külügyminiszter.

A parlamentben is az orosz hosszú távú gázszerződés volt szerda délelőtt a téma, a külügyminisztérium államtitkára kiállt a megállapodás mellett. Mikola István napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy Magyarország a megállapodással jól jár, mert piaci áron kapja majd a gázt. Részletek >>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!