2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Varga nagyon pozitívan látja a jövőt

2016. május 20., péntek 16:38, frissítve: péntek 16:39

Más iparágakra is pozitív hatással lehet a hazai autóbuszgyártás helyzetbe hozása – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály bejelentette: a kormány elfogadta a Nemzeti autóbusz-gyártási cselekvési programot. A kabinet úgy számol: évente 1000-1200 autóbusz cseréjére van szükség ahhoz, hogy sikerüljön megfiatalítani a jelenleg átlagosan 14 éves buszállományt. A 3-as metró pótlásához szükséges budapesti buszbeszerzésről Varga Mihály szűkszavúan nyilatkozott, a miniszter szerint ugyanis ez a főváros dolga; annyit azonban hozzátett: a magyar buszgyártás számíthat Tarlós Istvánra.

„A következő 3 évben a beszerezni kívánt mintegy 3000-3500 darab autóbusz legyártásával akár több ezer munkahely is létrejöhet a gazdaságban. Itt nyilvánvaló, hogy nemcsak közvetlenül a járműgyártásban létrejövő munkahelyeket kell számolni, hanem azokat a beszállítói munkahelyeket is, amelyek egy ilyen fejlesztés kapcsán létrejöhetnek. Természetesen mindez a fejlesztés mérhető GDP-növekedést, tehát gazdasági növekedést is jelent” – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!