2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Varga kitart a külföldi munkaerő mellett

2016. július 11., hétfő 19:22, frissítve: hétfő 19:51

Varga Mihály továbbra is kitart amellett, hogy a magyar gazdaságnak szüksége van azonnal munkába állítható, akár külföldről érkező munkaerőre.

Mint hétfőn elmondta: Magyarország a képzett munkaerő hiányában akár beruházásoktól is eleshet. A nemzetgazdasági miniszter a múlt héten karolta fel a munkaadók szövetségének javaslatát a külföldi munkavállalókról, ám a kormány több tagja – köztük Lázár János kancelláriaminiszter – elvetette a tervet. Varga Mihály hangsúlyozta: csak azokra a területekre engedne be gazdasági bevándorlókat, ahová rövid átképzéssel nem lehet munkaerőt állítani.

„A munkaadók azt mondják, hogy ma már kritikus egyes ágazatokban ez a munkaerőhiány, ezért fölvetik annak a lehetőségét, hogy átmenetileg – és itt fontosnak tartom hangsúlyozni a szót – olyan kormányzati programokat kellene elindítani, amely a kulturálisan beilleszthető munkavállalókat próbálja meg az országban ezeknél a hiányszakmáknál foglalkoztatni. Na most szerintem hibát követnénk el akkor, ha nem foglalkoznánk ezzel a kérdéssel. Túlságosan egyszerű lenne, vagy túlságos leegyszerűsítésének tartom a kérdésnek azt, amikor egy igen-nemmel elintézzük ezt a kérdést” – jelentette ki Varga Mihály.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!